szerző:
Para-Kovács Imre
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy banánköztársaságban nem pusztulhat ki az összes banánfa, mert egy banánköztársaságban a banán a fügefalevél.

A megoldás, hogy be kell vezetni a rendeleti úton való kormányzást. Ennek lényege: néhány ember eldönti, hogy mi legyen, arról kiállít egy papírt, a társadalom meg csinálja azt. Lehetne, mondjuk, arra hivatkozni, hogy rendkívüli állapot van, mert Németországban erősebb a gazdaság, és ez az állapot fennáll mindaddig, amíg be nem érjük őket, csókolom, máris jöhetnének a rendeletek. Kitalálná a miniszterelnök és néhány minisztere, hogy legyen 99 forint a dinnye, és akkor másnap megjelenne a rendelet, hogy a dinnye 99 forint, nem több, nem kevesebb, aki esetleg ettől eltér, azon áthajtanak a CBA fogatai, vagy Ákos énekel nekik életük végéig.

Az ötletalapú kormányzás ezzel szemben úgy működik, ahogy nálunk.

A dinnyetermelők felhívják az erős emberüket a kormány közelében, hogy jön az olcsó svéd dinnye, valamit tenni kell, az erős ember megbeszéli felső kapcsolatával, aki beterjeszti, és bejelenik, hogy a dinnye 99 forint, de három nap múlva a csókos áruházlánc észreveszi, hogy ha csak 85-ért adja, akkor mindenki náluk fog vásárolni, büntetés viszont nem lesz, mert annyi pénzt nyomott a párt kasszájába, hogy abból évekig árulhatná ingyen a dinnyét, úgyhogy még örülhetnek is a termelők.

©

Nem örülnek, de most őszintén, kit érdekel, hogy minek örülnek a dinnyetermelők, amikor kevesen vannak, szezonálisak és dinnyét termelnek. Nem nagyon fogják befolyásolni a választásokat, a haverok meg legalább visszakaptak valamit.

Klubrádióval mi van?

A Fidesz alkotmányba foglalta, hogy nem lehet olyan rádió, amelyik Óbudán van, pályázott, és nyert, de közben nem nyert, és a főszerkesztője Vicsek Ferenc. Ez hülyén mutat az alkotmányban, ráadásul nem is elég hatékony, mert a rádió elköltözhet, Vicsek Ferenc nyugdíjba mehet, miközben egy normális diktatúrában egyszerűen betiltanák, a dolgozókat szétzavarnák, a vezetőket átnevelő táborba küldenék, és az egész történetet megíratnák a saját főügyészükkel elbeszélő költemény formájában. Nem beszélve arról a nagyszerű lehetőségről, hogy beszántják az egészet és bevetik dinnyével.

A Fidesz persze úgy gondolja, hogy igazából megvalósította a rendeleti kormányzást, és roppant elégedett magával, hogy milyen ügyesen hazudja, hogy demokratikusan és jogállami módon vezet. (Az Alkotmánybíróságot például csak azért tartották meg, hogy néhány leépülőben lévő, de jogi végzettséggel rendelkező bizalmasuknak jó állást biztosítsanak, de előtte rájuk adták a bohócsapkát, mert így viccesebb.) Az eredmény azonban siralmas, mert minden fék és ellensúly leszerelésével is csak annyit értek el, hogy röhögnek rajtuk, kicsit félnek tőlük az emberek, de az ország nem működik. Nemhogy jól, de még úgy sem, mint egy hasonló intellektuális képességekkel megáldott vezető által vezetett afrikai ország, ahol ölik egymást az emberek, százezrek halnak éhen, de a kibányászott gyémánt legalább sebészi pontossággal megérkezik a vevőkhöz, a pénz pedig az elnök számlájára. Azaz az igazán fontos dologban nem ismernek tréfát, nem sajnálják az időt és a munkát, itt meg Simicska simán lebukik a Közgéppel, ráadásul egy olyan törvény eredményeként, amelyet ő hozatott a pártjával. Biztos abba is belenyúlt valami jó szándékú idióta, akinek volt egy nagybátyja, akinek a volt felesége háromszáz forinttal többet keresett így.

Nem figyelnek a prioritásra. Ha az a cél, hogy négy év alatt minden pénz a barátokhoz kerüljön, és az MSZP-s (MSZP-közeli) oligarchák éhezzenek, majd a második négy évben annyira jó fejek lesznek, amitől az EU sírva fakad, mindenki segélyt kap, az is, aki dolgozik, és a rendőrök elmehetnek huszonhét évesen nyugdíjba, szóval, ha ez a terv, akkor a második évben nem derülhet ki, hogy a nagyszerű barát, katonatárs és adószakértő irányítja a kormányt, az egyetlen nyereséges vállalatot, ráadásul külön minisztériuma van. Ez silányság.

Gondolom érthető: egy banánköztársaságban nem pusztulhat ki az összes banánfa, mert egy banánköztársaságban a banán a fügefalevél. (Azért ezt megjegyzem, mert annyira jó, hogy felhasználom máshol is.)

Ha adott egy kormány két rohadt harmaddal, van saját alkotmánya, főügyésze, hadserege, Szijjártó Pétere és mindezek ellenére képtelen 99 forinton tartani a dinnye árát, valamint betiltani egy ellenzéki rádiót, mikor az EU olyan béna, amilyen csak lehet, akkor valami nagyon nagy baj van, mert ennél jobb helyzetben csak úgy lehetne, ha leszállnának az ufók, és jeleznék, hogy Orbán Viktort jöttek megnézni. Nem azért nincs Magyarországon diktatúra, mert ellenére lenne ezeknek, hanem azért, mert a miniszterelnök még diktátornak is vacak.

Éldegélünk ebben a lepusztult országban, ahol még az arisztokrácia is csak white trash, ahol a nyomor ugrásra készen várja a kitörés lehetőségét, most még csak rabol, csempészik, és csal, de hamarosan felfedezi az amfetaminlaborokban rejlő lehetőségeket, nemzetközivé és kezelhetetlenné válik, mert élni kell.

…és ez az optimista verzió.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Szeretettel Nagy-Britanniából: Az abortusz erkölcstelen? OK, boomer

Szeretettel Nagy-Britanniából: Az abortusz erkölcstelen? OK, boomer

Megvan, mikor érkezhet a Samsung Galaxy S11 – és mellé egy meglepetés

Megvan, mikor érkezhet a Samsung Galaxy S11 – és mellé egy meglepetés

Hajós András: Ti legalább fiatalon is szépek voltatok

Hajós András: Ti legalább fiatalon is szépek voltatok

„A kultúra nem ráadás, a kultúra a lázadás”

„A kultúra nem ráadás, a kultúra a lázadás”

Mutatjuk, a most átvert korlátozásokkal hogyan nézne ki a Parlament

Mutatjuk, a most átvert korlátozásokkal hogyan nézne ki a Parlament

Schilling Árpád: Listák igenis léteznek

Schilling Árpád: Listák igenis léteznek