Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Aki a drogmaffia pártján áll, az ne pofázzon sorskérdésekről. Bohócnak viszont remek lesz.

Ne haragudjon az alkalmatlankodásért a frakcióvezető úr, csak két percre hívnám félre ide (e hasábokra), muszáj most már megbeszélnünk valamit.

Hallom, elkalifázta magát, a védjegyévé vált rendíthetetlen határozottsággal, hogy ugye akarunk-e kalifátusban élni, pláne a gyerekeink, de igazából nem erről szeretnék beszélni, hanem a rogánságról magáról.

Nem rossz téma egyébként ez se; már kórusban csahol az egész alom, hogy „tessék, ide vezetett a szabadság meg a jólét”; adódik ebből a következtetés, hogy kevesebb szabadság meg jólét a megoldás, amiben az a vicces, hogy a kalifátus programja kiköpött ugyanez. Na de a köpésről megint eszembe jutott, mivel is akartam feltartani bokros eltökéltsége közepette.

Arról volna szó, hogy egy olyan ember ne magyarázzon sorskérdésekről, aki a drogmaffia pártján áll.

Márpedig Rogán úr kétségkívül azon a párton álldigál, immár nyolc hónapja. Ezt tőle magától tudom, ugyanis pontosan ezzel a karakán sarkossággal tudatta az országgal, hogyaszondja „aki a drogszűrést ellenzi, az tudatosan vagy nem tudatosan, de végül is a drogot támogatja”.

Akkor ugyanis nem a bevándorlás, hanem a drog ellen vívtunk élet-halál harcot, akkora epikus stratégiai probléma volt éppen – aznap –, hogy muszáj volt mindenkinek állást foglalnia: a kötelező drogtesztre szavaz, vagy a maffiára. És Rogán úr azzal az elvárással szólalt meg így, hogy ezt vegyük komolyan. Oké, vegyük.

Mivel azóta semmi nem történt ezen a téren, kénytelen vagyok elkönyvelni, hogy nemzetünk e sorsfordító ütközetében Rogán Antal – egész frakciójával egyetemben – átállt a drogmaffia oldalára. Csináltak drogtesztet? Nem. Kit támogat az, aki nem akar drogtesztet? Na ugye, ennyi. Papírja van róla, uram, és maga állította ki.

Innentől igazából két lehetősége van. Az egyik, hogy éli a maffiózók kényelmes életét kokaincsíkok, kurvák és egyéb maffiózók között, ám a feltűnést kerülve, elsötétített ablakok mögött. Pár telefonnal elintézi, hogy aznap melyik sulinál terítsék a fiúk a cuccot, de véletlenül sem ugrál kamerák és mikrofonok előtt. Ha akar valamit, akkor füttyent a frakcióvezetőnek, vesz magának egyéni képviselői indítványt, és beleíratja, hogy vasárnap is lehessen dizájnerdrogot árulni a CBA-ban.

A másik, hogy még sokáig szórakoztat minket efféle keményen megmondott igazságokkal, hogy ki minek a pártján áll, ha nem ért egyet. Kicsit még toppant is közben, szemöldökét felvonja, szigorún, feddően körültekint, mint aki biztos benne, hogy most minden ellenérvet megsemmisített. Kiválóan fogunk szórakozni, csapkodjuk egymás térdét, haláli a faszi! Persze tudjuk közben, hogy ez kabaré, mert emlékszünk az előző számaira; sőt gyűjtjük őket. És ez nem lesz csekély eredmény, Magyarországnak voltak nagyszabású bohócai és humoristái. Hálásak leszünk, ha Rogán Antal enyhíti a fájó hiányt.

Ha esetleg azt hinné, van egy harmadik lehetőség, amelyben komoly ember maradhat, akkor most szólok, hogy nincs.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!