szerző:
Gomperz Tamás

Na, és melyik újságokat vetted, akarom mondani vettem meg?

-          Halló.

-          Szervusz Lőrincem, szeretnék elsőként gratulálni neked, vettél egy kiadót.

-          Remélem legalább négyszobás és működik a cirkója. Nem akarom szereléssel kezdeni. Bérlővel jön vagy bérlő nélkül?

-          Baszki Lőrinc, nehezebb a felfogásod mint egy gázkazán. Lapkiadót vettél. Újság, érted? Te jelenteted meg. Sajtómágnás lettél.

-          Tényleg? Sajtómágnes még nem voltam. Igaz, pár évvel ezelőtt azt sem gondoltam, hogy szállodákat fogok venni. És ugye végül is vettem szállodákat. Na, és melyik újságokat vetted, akarom mondani vettem meg?

-          Te tényleg nem követed az eseményeket? Szoktál egyáltalán újságot olvasni? Bocs, Lőrinc, el is fejeltettem, nem akartalak megbántani, szóval a Népszabadságot és néhány megyei napilapot. Ja, és végre az enyém, akarom mondani a tiéd a kedvenc sportújságom.

-          Az igen. Ebből az elsőről már hallottam, járt nekünk az izé előtt.

-          Rendszerváltás?

-          Az az.

-          Azóta kicsit megváltozott, de majd most megint olyan jó lesz, mint amikor utoljára láttad.

-          Ennek örülök, tök jó volt a mérete, kihajtva pont ráfért egy bojler szűrője és akkor nem lett tisztítás közben koszos a padló.

-          Van egy kis gond, Lőrinc, a gratuláció mellett ezért is hívlak.

-          Megint eldugult Anikó asszonynál a konyhai csap? Délután át tudok ugrani.

-          Nem, most azzal nincs gond. A Népszabadságnak viszont van egy szerkesztősége, azt is megörököltük … ted.

-          Oh, rémlik valami. Ezek azok a szerencsétlenek, akikkel összecsomagoltatták a cuccaikat a költözéshez, majd másnap reggel futárral küldték el nekik a felmondást?

-          Te hol láttad ezt? Az M1-en ilyenről nem beszéltek.

-          Nem tudom, annyi szám van a távirányítón. Igaz az, hogy még a pizzájukat sem ehették meg? Az durva. Jó nagy geci lehet, aki ezt kitalálta!

-          Te is kezded, Lőrinc? Ez valami divat nálatok? Ezek az újságírók szemétségeket írtak rólam és rólad. Szerintük te nem vagy üzleti zseni, és csak az én pénzem van nálad.

-          Uh, ezek tényleg szemetek. Én mindig odaadtam mindent. Mit csináljunk velük?

-          Mától a tiéd a Mediaworks, megszabadulhatunk tőlük.

-          Jaj, már megint egy külföldi cégnév. Tudod, hogy ezekkel a német szavakkal sosem boldogultam. Mint ez az Opimizé, vagy mi. Viszont van egy ötletem, itt a sertésteleped, akarom mondani sertéstelepem, egy hétig nem adok enni a disznóknak, aztán odadobjuk nekik a kis firkászokat.

-          Itt még nem tartunk. Bár a Török szerint az még nyilván beleférne a sajtószabadságba, de a tököm se akar hetekig Strasbourgba járni ezekkel vitatkozni.

-          Akkor mi a dolgom?

-          A változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt fektetsz az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására.

-          Kértelek már, hogy az Árpád barátod buzis szövegeivel ne gyere nekem.

-          Ez azt jelenti, hogy az Árpi kiválaszt valakit a csapatából, az illetőt kinevezed főszerkesztőnek, a többit ő elintézi.

-          És akkor a rendes jobboldali emberek fogják olvasni a Népszabadságot?

-          Igen.

-          Csak mert az a rezsis ürge azt mondta a tévében, hogy nem kár a Népszabadságért, mert az egy komcsi lap, aminek a Szabad Nép volt az elődje.

-          Ugyan, mi konzervatívok vagyunk, megőrizzük a múlt értékeit.

-          Várj egy pillanatra, van egy bejövő hívásom ….. itt is vagyok. Figyelj, mi az, hogy pártélet rovat?

-          Miért kérdezed ezt, Lőrinc?

-          Valami Bencsik András hívott, azt akarta megtudni, hogy ha lesz ilyen rovat a lapban megint, felvenném-e.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!