Tetszett a cikk?

George W. Bush amerikai elnök vasárnap reményét fejezte ki, hogy az irakiak humánusan bánnak a fogságba ejtett amerikai katonákkal. Ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy az iraki háborúban "jelentős előrelépést " sikerült elérni.

Bush Camp David-i rezidenciájáról tért vissza vasárnap a Fehér Házba, s nyilatkozott újságíróknak. "Reméljük, hogy katonáinkkal humánusan bánnak majd" - jelentette ki az amerikai elnök, aki megjegyezte, hogy egyelőre nincs minden részletről tudomása az Irakban fogságba esett amerikai katonákról.
Megfogalmazása szerint az iraki katonai akciókban "jelentős haladást" sikerült elérni, s az Egyesült Államok "lassan, de biztosan ellenőrzésük alá vonja ezt az országot", Szaddám Huszein kezdi elveszíteni az ellenőrzést az ország felett. Az amerikai elnök ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az eddig elért jó eredmények csak egy nehéz harc kezdete. Bush beszámolt arról is, hogy a várt humanitárius segítségnyújtás Iraknak várhatóan "a következő 36 órában" beindulhat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!