Tetszett a cikk?

A szerb belügyi tárca vasárnapi közleménye szerint a belügyminisztérium és a titkosszolgálat közös nyomozása során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a szerb alvilág vezető ereje, a zimonyi bűnbanda szervezte meg és követte el a Zoran Gyingyics elleni merényletet.

A közlemény szerint a merénylet után indított nyomozás során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a néhai miniszterelnököt az úgynevezett zimonyi klán gyilkolta meg. Zoran Gyingyicset március 12-én lőtték le a belgrádi kormánypalota tövében nagy távolságból leadott lövéssel. A köztársasági elnök még aznap rendkívüli állapotot hirdetett, s a kormány a zimonyi klánt tette felelőssé a merényletért.
A hatóságok közvetlenül a gyilkosság napjaiban akarták megindítani a hajtóvadászatot a bűnszövetkezet ellen. Külföldi rendőrségek és titkosszolgálatok is megerősítették, hogy a zimonyi klán a térség egyik legnagyobb kokain- és heroinkereskedő hálózata volt. Az elfogott klántagok tanúvallomásaiból és a külföldi kábítószer-ellenes szolgálatok információiból kiderült, hogy a zimonyi klán fizetett bérgyilkosok és drogkereskedők szervezett bűncsoportja volt.
A belügyminisztérium biztosítja Szerbia polgárait arról, hogy részletesen tájékoztatni fogja a nyilvánosságot a zimonyi klán által elkövetett bűncselekményekről, a bűnbanda cinkosainak, támogatóinak és megrendelőinek kilétéről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!