Az amerikai belbiztonsági minisztérium elrendelte, hogy újítsák fel a huszonnégy órás légi járőrözést New York felett. A Blackhawk helikopterek és a Cessna Citation felderítő repülők a merényleteknek az iraki háború idején jelentősen megnövekedett kockázatát akarják kiküszöbölni.

Bár hivatalosan csak kedden jelentették be, a gépek már hétfő óta járőröznek 50 kilométeres sugarú körben az amerikai óriásváros három repülőtere - a Kennedy, a La Guardia és a Newark - felett - írja a New York Times. Asa Hutchinson, a belbiztonsági minisztérium államtitkára a lap keddi számában megjelent nyilatkozatában elmondta: az intézkedés nem konkrét veszéllyel függ össze, egyszerűen ki akarják küszöbölni a merényletek kockázatát az iraki háború idején.
Az amerikai titkosszolgálatok adatai szerint az al-Kaida terrorszervezet megpróbál merényleteket végrehajtani az iraki háború alatt, és New Yorkot továbbra is kiemelt célpontnak tekinti. New York, Washington és más amerikai nagyvárosok légterének folyamatos ellenőrzését a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek után rendelte el a kormány. New Yorkban 2002 elején függesztették fel az állandó légi járőrözést.
A légi ellenőrzés nagyon sokba, heti 50 millió dollárba került, ezért választották most az F-16-os vadászgépek helyett a Blackhawkot és a Cessnát. Gyanú esetén a pilóták riasztják a légierő legközelebbi támaszpontját, ahonnan azonnal útnak indítják a harckészültségben álló vadászgépeket. A múlt hét során jelentősen szigorították a magánrepülőgépek repülési feltételeit New York város körzetében - írta a New York Times. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Így telt az újabb zajos szombat Franciaországban

Így telt az újabb zajos szombat Franciaországban

Így ajándékozz, hogy mindenki elégedett legyen

Így ajándékozz, hogy mindenki elégedett legyen

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Ennyit a rabszolgatörvényről: 40 éves kor után csak heti 3 napot kellene dolgoznunk

Ennyit a rabszolgatörvényről: 40 éves kor után csak heti 3 napot kellene dolgoznunk

Volt, hogy évekig keresték a rubinkincset a budakeszi Gyűrűk urai

Volt, hogy évekig keresték a rubinkincset a budakeszi Gyűrűk urai

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt

Kézikapitány a súlyos vereség után: Nagyon jó lecke volt