Tetszett a cikk?

A dél-iraki kikötőváros, Umm Kaszr közelében, egy hajón várakozik a Taszáron kiképzett iraki önkéntesek első csoportja, hogy segédkezzen az ENSZ humanitárius segélyszállítmányának elosztásában.

Taszári amerikai katonai körökből származó információk szerint a magyarországi bázison kiképzett irakiak előreláthatóan csütörtöktől az ENSZ humanitárius segélyszállítmányának elosztásában segédkeznek. David Barno vezérőrnagy, a taszári kiképzést irányító parancsnok a bázisra meghívott újságíróknak nem nyilatkozott arról, hogy pontosan hányan tartózkodnak a dél-iraki kikötőváros közelében a taszári önkéntesek közül. Barno azt sem közölte, a mostani csoport tagjai mikor hagyják el a bázist, hol és milyen segítséget nyújtanak majd a koalíciós erőknek.
Korábbi sajtóértesülések szerint jelenleg 26 iraki önkéntes tartózkodik a taszári bázison, míg az első turnusban mintegy félszázan kaptak kiképzést, részben a civil-katonai kapcsolatokban, részben a közigazgatási feladatokban való részvételre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!