Tetszett a cikk?

Indiában falusi házakra zuhant a légierő egyik vadászgépe, és ezzel legkevesebb három ember halálát okozta.

A szerencsétlenség pénteken történt a nyugat-indiai Pandzsáb államban lévő Halvara légitámaszpont közelében. A bázisról gyakorló repülésre felszállt, szovjet gyártmányú MiG-23-as típusú vadászgép eddig ismeretlen okból irányíthatatlanná vált, és Mullanpua település három házára zuhant, majd kigyulladt. Három ember meghalt, több mint húsz égési sérüléseket szenvedett. A pilótának viszont nem esett baja, mert sikeresen katapultált.
Tíz hónap alatt harmadszor fordult elő, hogy az indiai légierő valamely gépe lakott területre zuhant. Tavaly júliusban hét ember halálát okozta egy szerencsétlenül járt MiG-21-es, novemberben pedig négy ember vesztette életét egy brit gyártmányú Jaguar becsapódása következtében.
Az indiai légierőt, amely a negyedik legnagyobb a világon, egyre sűrűbben érik bírálatok meglehetősen gyenge biztonsági mutatói miatt. A brit hírügynökség által név nélkül idézett védelmi illetékesek szerint egy évtized alatt az ázsiai ország légiereje legkevesebb 170 szovjet, illetve orosz gyártmányú harci gépet veszített szerencsétlenség következtében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!