Tetszett a cikk?

Mintegy három héttel hivatalos kinevezése után Mahmud Abbász palesztin kormányfő még mindig nem került abba a helyzetbe, hogy bemutassa kormányát. Egyes rámalláhi körök szerint ezért Jasszer Arafat palesztin elnök a felelős, aki minden lehetséges eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy Abbász olyan embereket nevezzen ki miniszternek, akiket ő nem kedvel.

A Jasszer Arafat palesztin elnök és az általa kinevezett Mahmud Abbasz kormányfő között kibontakozott hatalmi harc veszélyeztetheti a palesztin területek reformfolyamatát. Abbász környezetéből származó értesülések szerint a 73 éves Arafat nemzetközileg elismert, 67 éves helyettese feltehetően kérni fogja a kormányalakítási határidő két héttel való meghosszabbítását. (Abbasznak legkésőbb két héten belül kellene bemutatnia kormányát.) Egyesek azt sem zárják ki, hogy Abbász lemond hivataláról.
Rámalláhi értesülések szerint Arafat arra akarja kényszeríteni Abbászt, hogy az általa kinevezett minisztereket vegye át az új kormányba, az új kormányfő viszont teljesen új kormányt szeretne alakítani, és különösen a pénzügyminisztérium, valamint a biztonsági szervek ellenőrzését szeretné kézben tartani. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!