Tetszett a cikk?

Szerbia ideiglenes köztársasági elnöke, Natasa Micsics kedden a szerb kormány javaslatára feloldotta a Zoran Gyingyics szerb miniszterelnök meggyilkolása napján, március 12-én kihirdetett rendkívüli állapotot.

Micsics asszony közölte, hogy a rendkívüli állapot idején foganatosított hatósági intézkedések eredményesek voltak, fény derült a Gyingyics elleni merénylet és még számos más bűncselekmény kiötlőire és tetteseire. Natasa Micsics szerint a rendkívüli állapot negyvenkét napja örökre megváltoztatta Szerbiát: a hatóságok súlyos csapást mértek a szervezett bűnözésre, felszámolták a milosevicsi bűnapparátust és "megszakították a bűn spirálját", amely "több mint egy évtizeden át emésztette" az országot. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!