A terroristán kívül egy személy meghalt, legkevesebb tizenhárom pedig megsérült csütörtök reggel az izraeli Kefar-Szaba város pályaudvarán egy palesztin öngyilkos merénylő által elkövetett merényletben.

A terrortámadás az Izrael középső részén, Tel-Avivtól északra, a Ciszjordániát Izraeltől elválasztó vonal közelében fekvő városban történt. Az áldozat egy biztonsági őr, a merénylet elkövetője pedig egy 18 éves palesztin a Náblusz melletti menekülttáborból. Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint a reggeli csúcsforgalomban végrehajtott merénylet sérültjei közül öt ember állapota súlyos. A merénylőt a biztonsági szolgálat emberei megakadályozták abban, hogy az állomás területére lépjen, ezután hozta működésbe a csomagjában lévő robbanószerkezetet.
A merényletet egy magát az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai tagjának valló személy vállalta, s erről telefonon tájékoztatta az AP amerikai hírügynökséget. A Jasszer Arafat palesztin vezető Fatah mozgalmához közeli fegyveres csoport ugyanakkor tagadta, hogy a brigádoknak közük lenne a merénylethez.
Izrael területén legutoljára egy hónappal ezelőtt, Netánjában hajtottak végre öngyilkos merényletet, akkor harmincan sebesültek meg. A palesztin felkelés kezdete - 2000 szeptembere - óta 3175 halottja volt az izraeliek és palesztinok összecsapásainak és a merényleteknek. Az AFP összesítése szerint 2391 palesztin és 726 izraeli vesztette életét erőszakos cselekmények következtében. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nyomtatóval hamisítottak pénzt Békés megyében

Nyomtatóval hamisítottak pénzt Békés megyében

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

A Bazilikára vetítette ki Gergő, feleségül megy-e hozzá Ninetta

A Bazilikára vetítette ki Gergő, feleségül megy-e hozzá Ninetta

„Nagyon komoly ügyvédei vannak az alkoholnak” – Interjú dr. Kapitány-Fövény Mátéval

„Nagyon komoly ügyvédei vannak az alkoholnak” – Interjú dr. Kapitány-Fövény Mátéval

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó

Lavina Romániában: meghalt egy túrázó