Tetszett a cikk?

A terroristán kívül egy személy meghalt, legkevesebb tizenhárom pedig megsérült csütörtök reggel az izraeli Kefar-Szaba város pályaudvarán egy palesztin öngyilkos merénylő által elkövetett merényletben.

A terrortámadás az Izrael középső részén, Tel-Avivtól északra, a Ciszjordániát Izraeltől elválasztó vonal közelében fekvő városban történt. Az áldozat egy biztonsági őr, a merénylet elkövetője pedig egy 18 éves palesztin a Náblusz melletti menekülttáborból. Az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint a reggeli csúcsforgalomban végrehajtott merénylet sérültjei közül öt ember állapota súlyos. A merénylőt a biztonsági szolgálat emberei megakadályozták abban, hogy az állomás területére lépjen, ezután hozta működésbe a csomagjában lévő robbanószerkezetet.
A merényletet egy magát az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai tagjának valló személy vállalta, s erről telefonon tájékoztatta az AP amerikai hírügynökséget. A Jasszer Arafat palesztin vezető Fatah mozgalmához közeli fegyveres csoport ugyanakkor tagadta, hogy a brigádoknak közük lenne a merénylethez.
Izrael területén legutoljára egy hónappal ezelőtt, Netánjában hajtottak végre öngyilkos merényletet, akkor harmincan sebesültek meg. A palesztin felkelés kezdete - 2000 szeptembere - óta 3175 halottja volt az izraeliek és palesztinok összecsapásainak és a merényleteknek. Az AFP összesítése szerint 2391 palesztin és 726 izraeli vesztette életét erőszakos cselekmények következtében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!