Hat újabb halálos áldozata van az atípusos tüdőgyulladásnak (SARS) Tajvanon, és tizennyolc az újonnan megfertőzöttek száma a szigorú óvintézkedések ellenére; Szingapúrban harminc újabb SARS-gyanús esetet észleltek.

A tajvani egészségügyi hatóságok szerdai bejelentése szerint az újabb esetekkel 31-re nőtt a betegség eddigi halálos áldozatainak száma a szigeten, és 238-ra a betegeké. A járvány az utóbbi három hétben vált súlyossá, miután két kórházban is elkezdett rohamosan terjedni. A hatóságok vesztegzár alá helyezték e két kórházat, átfogó fertőtlenítést végeznek, és a betegség elleni küzdelembe bevontak egy katonai biológiai és vegyvédelmi egységet is.
Szingapúrban harminc olyan új beteget regisztráltak, akik gyaníthatóan az atípusos tüdőgyulladás vírusával fertőződtek meg. Az egészségügyi hatóságok tartanak attól, hogy a járvány ismét felüti a fejét az ázsiai városállamban, ahol április 27-e óta nem történt újabb megbetegedés. Az összes gyanús esetet egy elmekórházban regisztrálták.
Német kutatók kedden jelentették be, hogy sikerült modellezniük a SARS-vírusnak azt az enzimjét, amelynek feltehetően kulcsfontosságú szerepe van a kórokozó reprodukálásában és az emberi szervezetben való szétterjedésében. Remélik, csak "néhány hónapra" lesz szükségük, hogy megtalálják azt az anyagot, amelynek segítségével sebezhető pontján támadhatják meg a SARS-vírust, és semlegesíthetik a kórokozót. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez a jövő? Jön a nemzeti húsgalambprogram

Ez a jövő? Jön a nemzeti húsgalambprogram

A németek elengedték a kötelező menekültkvótát

A németek elengedték a kötelező menekültkvótát

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

Így telt az újabb zajos szombat Franciaországban

Így telt az újabb zajos szombat Franciaországban

A tudás kincstára

A tudás kincstára

80 éves a finn babakelengye, mely minimálisra csökkentette a csecsemőhalandóságot Finnországban

80 éves a finn babakelengye, mely minimálisra csökkentette a csecsemőhalandóságot Finnországban