Izraelben fokozott készültségbe helyezték kedden a fegyveres erők és a belbiztonsági szolgálat egységeit, miután az elmúlt napokban tizenkét izraeli állampolgár halt meg palesztin öngyilkos merényletek következtében. Az izraeli titkosszolgálat szerint palesztin szélsőségesek több mint 50 további terrorakció végrehajtását tervezik.

Az AFP hírügynökségnek az izraeli katonai rádióra hivatkozó jelentése szerint több ezer rendőrt vezényeltek ki az izraeli városok központjába, az autóbuszpályaudvarok és bevásárló központok közelébe. A rendőrség felfüggesztette a szabadságolásokat és a kiképzéseket, hogy a lehető legtöbb járőrt küldhesse ki az említett területekre. Az izraeli hadsereg megerősítette a Jordán folyó nyugati partvidékére vezényelt járőregységeit, hogy megakadályozza palesztin öngyilkos merénylők beszivárgását izraeli területre.
Közben az izraeli hadsereg kedden másfél tucat palesztint vett őrizetbe a Jordán nyugati partvidékén. Többek között Tubasz faluban elfogták annak a palesztin öngyilkos merénylőnek a szüleit, aki hétfőn az észak-izraeli Afulában működésbe hozta a testére erősített pokolgépet, négy izraeli halálát és további 58 sebesülését okozva. Ugyanakkor az izraeli hadsereg alakulatai kedden kivonultak a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanun településről és környékéről, amelyet öt nappal azelőtt azért szálltak meg, hogy a palesztinok ne lőhessenek ki rakétákat izraeli területre. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Vége: megvan az idei X-Faktor győztese

Vége: megvan az idei X-Faktor győztese

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Gyurcsány: Kibontakozott az ellenállás

Január végén szavaz a brit parlament a Brexitről

Január végén szavaz a brit parlament a Brexitről

May nem akar újabb népszavazást a Brexitről

May nem akar újabb népszavazást a Brexitről

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja