Tetszett a cikk?

Az izraeli védelmi miniszter totális háborút helyezett kilátásba a Hamász ellen és jelezte, Izrael még az év vége előtt dönt Jasszer Arafat esetleges kiutasításáról. Értelmiségiek Arafatot és Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnököt személyes hatalmi harcuk befejezésére szólították fel.

Arafat és miniszterelnöke, Mahmúd Abbász között változatlanul kemény hatalmi harc folyik. Abbászt az Egyesült Államok és Izrael is támogatja, a palesztinok körében azonban nem népszerű és nem kizárt, hogy a palesztin törvényhozás megfosztja őt tisztségétől. Közel 200 törvényhozó, akadémikus és író a keddi lapokban felszólította a két legfőbb vezetőt, hogy rendezzék nézeteltéréseiket, mert kettejük vitája sérti a palesztin nép érdekeit.
Saul Mofaz védelmi miniszter az izraeli katonai rádiónak adott nyilatkozatában értésre adta, hogy Arafatra minden bizonnyal kiutasítás vár. Az izraeli védelmi tárca vezetője szerint a Gázai övezetben fokozni kell a nyomást a Hamász terrorszervezetre. Széles körű offenzívát helyezett kilátásba a Hamász ellen Móse Jaalon tábornok, az izraeli hadsereg vezérkari főnöke is, amennyiben a szervezet tagjai nem állítják le az izraeli területek elleni támadásait. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lehetett koncertezni, segédmunkából élt Kökény Attila

Nem lehetett koncertezni, segédmunkából élt Kökény Attila

Az író, aki továbbra sem érti, miért mászkálhatnak szabadon a zsenik

Az író, aki továbbra sem érti, miért mászkálhatnak szabadon a zsenik

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését