Tetszett a cikk?

Az áradásoknak, a földcsuszamlásoknak és a tájfunnak már legalább 86 áldozata van Kínában, és sok az eltűntek száma is a helyi lakosok és a hatóságok csütörtöki közlése szerint. A tájfun okozta közvetlen gazdasági kár több mint 240 millió dollár.

Azóta, hogy egy héttel ezelőtt elkezdődtek a heves esők, már 180 ezer embert telepítettek otthonából magasabban fekvő vidékekre. A gátak megerősítésén 25 ezer ember dolgozik - jelntette a Reuters. Mintegy 20 ezer ember a nap 24 órájában figyeli a Vejho (Weihe) folyó vízszintjének emelkedését és a gátak állapotát. A Sárga-folyó (Hoang He) mellékfolyója az északnyugat-kínai Senhszi (Hanxi) tartományban öt helyen már áttörte a gátat, az ár és a sárfolyam összesen 38 ember halálát okozta, 34 pedig eltűnt.
A dél-Kínában tomboló Tu Csüan (Dujuan) tájfun kedden és szerdán hirdetőtáblákat vitt magával, fákat és villanyoszlopokat tépett ki a földből, az eső pedig elárasztotta az utcákat. A szélvihar csak hajszál híján kerülte el Hongkongot.
Az Új Kína hivatalos hírügynökség csütörtökön ezer ember megsebesüléséről számolt be, tízszer többről, mint előző nap, és azt írta, hogy a szél a tengerparton a fák mintegy 30 százalékát gyökerestül kitépte. A tájfun okozta közvetlen gazdasági kár több mint 240 millió dollárnak megfelelő összeg - jelentette a hírügynökség. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Meglepő területen tűnt fel az OTP-től váratlanul távozó felső vezető

Meglepő területen tűnt fel az OTP-től váratlanul távozó felső vezető

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája