Tetszett a cikk?

Stjepan Mesic horvát és Szvetozar Marovics szerbia-montenegrói államfő szerdán Belgrádban kölcsönösen bocsánatot kért mindazért a "rosszért", amelyet a két ország okozott egymásnak az 1991-1995-ös balkáni háború idején.

A Mesiccsel folytatott megbeszélések után Marovics a szerbia-montenegrói állampolgárok nevében bocsánatot kért a Horvátországban elkövetett bűnökért. A horvát államfő közölte, hogy elfogadja Marovics "jelképes bocsánatkérését", s egyben bocsánatot kért mindenkitől, akiknek Horvátország polgárai "kárt és fájdalmat okoztak törvényellenes cselekedeteikkel vagy visszaélve hivatali helyzetükkel". A két államférfi egyaránt úgy értékelte, hogy nem a múlt, hanem a jövő, az európai integráció és a térségbeli együttműködés felé kell tekinteni, de felelősségre kell vonni azokat, akik háborús bűncselekményeket követtek el. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Ez történt: az NSA megüzente, jobb kikapcsolni a GPS-t a telefonokon

Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál

Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál

Ha átlagsebesség-mérés lenne, nem csak a traffipaxnál lassítanának az autósok

Ha átlagsebesség-mérés lenne, nem csak a traffipaxnál lassítanának az autósok