Tetszett a cikk?

Ismeretlen tettes szerdán hasba szúrta Anna Lindh svéd külügyminisztert Stockholm egyik áruházában. A Reuters brit hírügynökség szerint Lindhet megoperálják. A rendőrség szóvivője szerint sérülései nem életveszélyesek.

Semmi sem utal arra, hogy politikai indíték állna az Anna Lindh külügyminiszter ellen elkövetett támadás mögött - jelentette ki szerdán a svéd rendőrség szóvivője.
A külügymininiszter asszonyt a belvárosi Nordiska Kompaniet áruházban szúrta le egy ismeretlen férfi. A szociáldemokrata Anna Lindh 1998 óta áll a külügyminisztérium élén. Már 25 éves korában, 1982-ben parlamenti képviselővé választották.
A biztonságosként ismert Svédországban gyakori, hogy politikusok testőrök nélkül közlekednek, járnak bevásárolni vagy használják a tömegközlekedést. Erőszak ezzel együtt előfordul - egy máig ismeretlen tettes 1986-ban a nyílt utcán lőtte le Olof Palme miniszterelnököt, aki feleségével egy moziból távozott éppen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rengeteg okostelefont érint: 400 sebezhetőséget találtak a Snapdragon lapkákban

Rengeteg okostelefont érint: 400 sebezhetőséget találtak a Snapdragon lapkákban

ENSZ: A fehérorosz rendőrség aránytalan erőszakot alkalmaz

ENSZ: A fehérorosz rendőrség aránytalan erőszakot alkalmaz

A minszki rendőrség őrizetbe vette az ellenzéki Belsat TV hat munkatársát

A minszki rendőrség őrizetbe vette az ellenzéki Belsat TV hat munkatársát