Tetszett a cikk?

Helyi idő szerint szerda este elérte az Egyesült Államok keleti partját az Isabel hurrikán, amely hamarosan várhatóan az amerikai főváros körzetén is végigsöpör.

A viharos széllel és szakadó esővel járó hurrikánnak egyelőre a pereme ért partot Észak-Carolinánál. Központja 400 kilométerre délkeletre volt a Hatteras-foktól. A partvidék egyre nagyobb részére terjed ki a trópusi vihar - közölte az országos hurrikánközpont. Az előrejelzések szerint a forgószél a partot érést követően északnak indul, végighalad Virgina állam part menti részén és közel 100 kilométeres szelet okoz Washigtonban. George Bush amerikai elnök a hurrikán miatt a tervezettnél egy nappal korábban utazott Camp Davidbe, ahol II. Abdalláh jordániai királlyal találkozik.
A hurrikán a parthoz közeledve egyre veszít erősségéből. Szakértők szerint az Isabel kettes erősségű a hurrikánok romboló erejét mérő Saffir-Simpson skálán. Hatására súlyos károk keletkezhetnek a tengerparti mobil házakban és a háztetőkben, leszakíthatja az elektromos vezetékeket és kidöntött fákkal eltorlaszolhatja az utakat. Meteorológusok az Isabelt kedden még hármas erősségűnek minősítették. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidám barakkok: tiltólistán a szegénység, hajtóvadászat a legnyomorultabbak ellen

Vidám barakkok: tiltólistán a szegénység, hajtóvadászat a legnyomorultabbak ellen

Ön tudna úszni egy pohár csokis tejjel a fején? Az olimpiai bajnok megtette

Ön tudna úszni egy pohár csokis tejjel a fején? Az olimpiai bajnok megtette

Molnár Áron Vidnyánszkyéknak: Tiszteletlenek vagytok és telhetetlenek

Molnár Áron Vidnyánszkyéknak: Tiszteletlenek vagytok és telhetetlenek