Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség bécsi székhelyéről származó információ szerint Szaúd-Arábia atomfegyverhez szeretne jutni, hogy megvédje magát a Közel-Keleten uralkodó bizonytalan helyzetben.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség bécsi székhelyéről származó információ szerint Szaúd-Arábia legfelsőbb vezetése atomfegyver beszerzését fontolgatja, melyet a Közel-Keleti helyzet bizonytalanságával indokol. Az atomfegyver beszerzését saját önvédelmi célra történő vásárlással vagy valamely atomhatalommal kötendő szövetséggel képzelik, illetve felmerült egy esetleges regionális egyezmény megkötése is arról, hogy a Közel-Kelet atomfegyvermentes övezetté váljon.
A brit The Guardian csütörtökön megjelent száma azt írja, hogy az amerikai kormány szerint Szaúd-Arábia elegendőnek találja az Egyesült Államok nukleáris elhárító rendszere által nyújtott védelmet. A két ország kapcsolata azonban 2001. szeptember 11-ei merényleteket követően megromlott, ami a rijádi vezetést más megoldások keresésére késztette. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Robbanás történt Kispesten egy autószerelő műhelyben

Sétáló gyalogost gázolt el egy 18 éves sofőr, majd frontálisan karambolozott

Sétáló gyalogost gázolt el egy 18 éves sofőr, majd frontálisan karambolozott

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből

Kihátrált a DK a népszavazási kezdeményezéséből