Tetszett a cikk?

Izraeli rendőrök pénteken újabb palesztin öngyilkos merénylők házát robbantották fel. Közben Izrael elégedettségét fejezte ki George Bush amerikai elnök csütörtöki nyilatkozatával kapcsolatban. Bush amellett foglalt állást, hogy Jasszer Arafat palesztin elnököt el kell távolítani.

Avi Pazner izraeli kormányszóvivő pénteken Bush nyilatkozatával kapcsolatban kijelentette: "Rendkívül elégedettek vagyunk, mert megerősíti azt, amit mi mondunk Arafatról."
Eközben Arafat, a Palesztin Autonómia vezetője és Ahmed Korei kijelölt miniszterelnök pénteken folytatják a kormány megalakításáról szóló tárgyalásokat, amelyben várhatóan helyet kap valamennyi palesztin szervezet, így a Hamász képviselője is. Az új palesztin kabinet - amelynek névsorát várhatóan a jövő héten nyújtják be a parlamentbe - tagja lesz Musza al-Zabut, a Hamász híve, valamint a leköszönő kormány Amerika- és reformpárti pénzügyminisztere - Szalám Fajjád is.
Közben pénteken folytatódott az a folyamat, amely során tavaly augusztus óta izraeli katonák közel 250 olyan házat romboltak le, amelyek tulajdonosai Izrael-ellenes merényletekben részt vevő palesztinok voltak. Ma az izraeli hadsereg két palesztin öngyilkos merénylő házát robbantotta fel a ciszjordániai Dzsenín, illetve Rantisz közelében. A ház lerombolása ügyében a hadsereg közleményt adott ki, amely leszögezte: e rombolások az öngyilkos merénylőknek és bűntársaiknak szóló üzenetek, s azt jelzik, hogy a tetteseknek meg kell fizetniük bűneikért. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hyundai villanyautókkal bővült a MOL Limo flottája

Hyundai villanyautókkal bővült a MOL Limo flottája

Agyvérzést kapott a UB40 énekese

Agyvérzést kapott a UB40 énekese

Íme Kína hatalmas elektromos divatterepjárója

Íme Kína hatalmas elektromos divatterepjárója