Tetszett a cikk?

Összesen három, köztük halálos áldozatot is követelő robbantás történt csütörtökön Bagdadban. Ugyanezen a napon nyolc amerikai katona sérült meg az észak-iraki Moszulban, mikor járművüket irakiak felrobbantották, majd tűz alá vették.

Három robbantás történt csütörtökön Bagdadban. Az első, egy halálos áldozatot követelő detonáció egy külföldi média irodáinak is helyt adó szállodában történt. A második robbanás az ENSZ bagdadi székhelyeként működő Canal Hotel környékén történt, erről azonban az amerikai hadsereg később közölte: irányított robbantás volt, amelynek során elkobzott iraki robbanóanyagokat semmisítettek meg. A harmadik robbantást Bagdad belvárosában követték el az esti órákban.
Ugyancsak csütörtökön átfogó támadás ért egy - két gépjárműből álló - amerikai katonai konvojt az észak-iraki Moszulban – tájékoztatott egy amerikai katonai szóvivő Irakban, aki azt is elmondta: a két házilagos készítésű robbanószerkezet szétroncsolta az egyik Humvee gépkocsit, majd a robbanás után kis kaliberű fegyverekből tűz alá vették az amerikai katonákat, akik közül nyolcan megsebesültek, hárman súlyosan.
Kamál Mohammed Ahmed iraki rendőrhadnagy szerint páncéltörő rakétákkal hajtottak végre támadást a sugárúton, és egy amerikai gépjármű megrongálódott. Hozzátette: tudomása szerint a robbantásban három iraki is megsebesült, két magánautó pedig megrongálódott. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a detonáció után irakiak több lövést adtak le a felrobbant gépjármű irányába. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Edzés közben kapott szívrohamot, meghalt a Crvena Zvezda amerikai kosarasa

Lánya indulhat a motorbalesetben elhunyt fideszes körzetében

Lánya indulhat a motorbalesetben elhunyt fideszes körzetében

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét