Tetszett a cikk?

A rendőrségnek DNS-bizonyítékai vannak arra, hogy a 24 éves, a hírügynökségek által Mihajlo Mihajlovicként azonosított szerb fiatalember követhette el a halálos kimenetelű támadást Anna Lindh külügyminiszter ellen – állítják svéd lapértesülések.

Göran Nilsson bíró elrendelte pénteken az Anna Lindh meggyilkolásával gyanúsított személy két hétre történő vizsgálati fogságba helyezését. Az illetőt az ügyészség alaposan gyanúsítja azzal, hogy szeptember 10-én ő szúrta le egy stockholmi áruházban a svéd külügyminisztert. Anna Lindh másnap belehalt sérüléseibe. Hírek szertint a Mihajlovic-ként azonosított gyanúsított nem először kerül összetűzésbe a törvénnyel. Hat évvel ezelőtt megkéselte édesapját, aki túlélte a támadást. Az akkori bírósági eljárásra készített pszichiátriai értékelés szerint Mihajlovic beszámítható, de "nagy szüksége van pszichiátriai és pszichoterápiás kezelésre".
A svéd külügyminiszter meggyilkolásának őrizetben lévő fő gyanúsítottját csupán öt nappal a bűncselekmény előtt bocsátották el egy elmegyógyintézetből. A személyt szerdán reggel vették őrizetbe, miután ellene "erősebb volt a gyanú", mint az addigi első számú gyanúsított, a korábban őrizetbe vett 35 éves Per Olof Svensson ellen, akit időközben már szabadlábra is helyeztek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönbe megy az egykori Google-dolgozó, aki cégtitkokat lopott át az Uberhez

Börtönbe megy az egykori Google-dolgozó, aki cégtitkokat lopott át az Uberhez

A leomlott genovai híd helyén új van, a politikai alkut megkötötték, felelős még nincs

A leomlott genovai híd helyén új van, a politikai alkut megkötötték, felelős még nincs

Hónapokig verte a másfél éves nevelt gyermekét egy hajmási férfi

Hónapokig verte a másfél éves nevelt gyermekét egy hajmási férfi