Tetszett a cikk?

Irakban újabb támadást hajtottak végre egy amerikai konvoj ellen hétfőn; szemtanúk szerint a támadásban több amerikai katona meghalt. Egy iraki vezetőnek eközben sikerült túlélnie egy merényletkísérletet. Hajnalban nagyszabású razziát tartottak Szaddám Huszein volt iraki diktátor szülővárosában, Tikrítben. Az akció azonban sikertelen volt.

Páncéltörő rakétagránátokkal támadást hajtottak végre hétfőn az iraki Haldíja közelében egy arra haladó amerikai konvoj ellen, s szemtanúk szerint több amerikai katona életét vesztette. A négy terepjáróból és egy harckocsiból álló konvojt Haldíja és Ramádi települések között egy mellékúton támadták meg. Az amerikai haderő szóvivője megerősítette a támadás hírét, de áldozatokat nem említett.
Közben merényletkísérletet élt túl egy iraki vezető. A vezető nevét a hírügynökségek egyelőre nem közölték, csak annyit tudni, hogy szerepe van a Szaddám Huszein elnök bukása utáni új alkotmány kidolgozásában.
Amerikai katonák és iraki rendőrök hétfő hajnalban nagyszabású razziát tartottak Szaddám Huszein volt iraki diktátor szülővárosában, Tikrítben, az akció azonban nem érte el fő célját: a Fidáíjín Szaddám milícia keresett 12-15 tagját nem sikerült elfogni. A rajtaütés során 15 házat kutattak át, négy embert őrizetbe vettek, de nem leltek rá azokra a körözött személyekre, akiket az utóbbi időkben tapasztalható útszéli orvtámadások mögött sejtenek.
A térségben szolgáló amerikai 4. gyalogsági hadosztály katonái a térség más településein is razziákat tartottak vasárnap éjszaka és hétfő hajnalban, melynek során 92 embert vettek őrizetbe, s fegyvereket koboztak el. A rajtaütések célja a Fidáíjín Szaddám milícia gerincének megtörése volt - az amerikai haderő a tekintetben sikeresnek ítélte a razziasorozatot, hogy a gerillákat "folyamatos menekülésre kényszerítik". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

Galacsinná gyűrte a vonat a kocsit, amelyből épp csak ki tudott ugrani a sofőrje – fotók

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat