Tetszett a cikk?

Egy görög fellebbviteli bíróság hétfőn október közepére halasztotta a döntést Vlagyimir Guszinszkij - hazájában csalással és pénzmosással vádolt orosz sajtómágnás - a moszkvai hatóságok által kért kiadatásának ügyében.

Előzöleg a görög kormány egyik ügyésze a kiadatás megtagadását kérte a bíróságtól, mivel szerinte nem egyértelműek az orosz üzletemberrel szemben felhozott vádak. A bíróság halasztási döntését azzal indokolta, hogy további tájékoztatásra van szüksége Moszkvából.
Guszinszkij, akik korábban a befolyásos orosz NTV televíziós hálózatot irányította, azt állítja, hogy Oroszországban politikai okból üldözik. A mágnást - akit Oroszországban 250 millió dolláros adócsalás és pénzmosás miatt köröznek - augusztus 21-én tartóztatták le Athénban, majd nyolc nappal később 100 ezer euró óvadék ellenében szabadlábra helyezték.
Guszinszkij a 90-es években az egyik legbefolyásosabb üzletember volt Oroszországban, és azóta felszámolt médiacsoportja révén Vlagyimir Putyin elnök legkeményebb bírálói közé tartozott. Amikor 2000 végén az orosz államfő harcot indított a legnagyobb oligarchák hatalmának letörésére, Guszinszkij külföldre menekült, és legutóbb Izraelben élt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Spanyolországban már az egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma

Spanyolországban már az egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma