Tetszett a cikk?

Egy magyar néptáncegyüttes huszonhárom tagja sérült meg vasárnap este Görögország északi részén egy buszbalesetben; tizenegy sérültet a hétfői nap folyamán kiengedtek a kórházból, a két súlyos sérült állapota kielégítő.

A budapesti Duna Táncegyüttes harminc tagját és a busz két sofőrjét érte baleset. Két sérült állapota súlyos, de kielégítő, tizenegy sérültet pedig már a hétfői nap folyamán kiengedtek a kórházból.
A táncosokat szállító autóbuszt vasárnap este érte baleset az Athénból Szalonikibe vezető főúton, Platamona mellett. A csoport egy attikai folklórfesztiválról tartott hazafelé, amikor buszuk egy vízmosás közelében felborult. A nagykövetség úgy értesült, hogy a busz az ellenkező irányból érkező és előzésben lévő járművet akarta kikerülni, eközben azonban a sofőr elveszítette uralmát a jármű fölött, lesodródott az útról.
Legutóbb külföldön júliusban történt magyar buszbaleset: Ausztriában, az A2-es déli autópályán egy torlódáshoz érkezett magyar autóbusz a fékek meghibásodása miatt nem tudott megállni, ezért az út szélén álló két kocsioszlop között elhaladva hat személyautóban tett kárt. Akkor az egyik autó vezetője, valamint egy másik kocsiban utazó kislány sérült meg. A közelmúlt legtöbb halálos áldozattal járó magyar buszbalesete Stájerország tartományban, Deutschlandsberg közelében történt 1999 januárjában: egy kőszegi középiskola diákjait szállító turistabusz egy meredek szakaszon letért az úttestről, és többször átfordulva lezuhant a domboldalon. A balesetben 18-an meghaltak, 27-en megsebesültek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Washington miatt léphetnek ki a WHO reformjáról szóló tárgyalásokból a franciák és a németek

Washington miatt léphetnek ki a WHO reformjáról szóló tárgyalásokból a franciák és a németek

Gáspár Máté: Felhergel a sunyiság, a megalkuvás

Gáspár Máté: Felhergel a sunyiság, a megalkuvás

Karácsony Gergely a cicáját promózza

Karácsony Gergely a cicáját promózza