Tetszett a cikk?

Még tisztázásra várnak annak a vonatbalesetnek a körülményei, amely kedd reggel Bologna közelében következett be. A balesetben ötvenen – más források szerint százan – sérültek meg, haláleset nem történt.

Az olasz rendőrség szerint két személy sérült meg súlyosan, ötvenen pedig könnyebben a Bologna mellett lévő Casalecchio Garibaldi vonatállomásnál kedd reggel történt vonatbalesetben. Az olasz Corriere della Sera napilap honlapja ezzel szemben száz sérültről – köztük a mozdonyvezetőről - tesz említést.
A balesetet az okozta, hogy az állomásra érkező személyvonat nem lassított le kellőképpen, nekifutott a sínpálya végén fekvő betonütközőknek, ennek következtében a szerelvény első három kocsija kisiklott. Vasúti mérnökök és a rendőrség szakértői vizsgálják a baleset körülményeit, így azt is, hogy az technikai hiba, vagy emberi mulasztás miatt következett be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter

Lángosért állt sorba, betörték az NB1-es kézilabda edző orrát

Lángosért állt sorba, betörték az NB1-es kézilabda edző orrát

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt