Tetszett a cikk?

Egy jeruzsálemi arab lányiskolát akar felrobbantani az a három ciszjordániai zsidó telepes, akiket kedden tizenkettőtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre ítélt egy jeruzsálemi bíróság gyilkossági kísérletért.

A három telepest a bíróság bűnösnek találta abban, hogy terroristahálózat tagjaként megpróbált felrobbantani egy arab leányiskolát Kelet-Jeruzsálemben. Közülük kettőt tizenöt, harmadik társukat tizenkét évi börtönbüntetésre ítélték. A telepesek ügyvédei bejelentették, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.
Hírügynökségi jelentések szerint a telepesek közül kettőt a múlt év áprilisban vettek őrizetbe, amikor utánfutós járművükön robbanóanyagot szállítottak a leányiskola és a mellette álló kórház közé. Harmadik társuk a bombakészítésben segítette őket. A robbanószerkezetnek akkor kellett volna működésbe lépnie, amikor a diákok elfoglalják helyüket a tanteremben.
További kilenc zsidó telepest, akiket szintén azzal vádoltak, hogy arabellenes terrorszervezet tagjai, bizonyíték hiányában szabadon engedtek, másokat pedig házi őrizetbe helyeztek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét

Baleset miatt bedugult az M7-es

Baleset miatt bedugult az M7-es

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe