Tetszett a cikk?

Szigorú titoktartás övezi az első kínai asztronauta fellövésének időpontját, egy hongkongi lap értesülése szerint azonban október közepén, a kommunista párt plenáris ülését követően kerülhet rá sor.

Kína űrkutatási programját a hadsereg irányítja, s hongkongi lapértesülések szerint már a csiucsüani űrközpontban tartózkodik az a tizenegy űrpilóta, akik közül egy vagy kettő hamarosan útnak indulhat. Feltehetően a kommunista párt október 11-e és 14-e között esedékes plénuma után várható, hogy a Sencsou-5 űrhajóval végrehajtják a küldetést.
Az utazás sikere esetén - a Szovjetunió és az Egyesült Államok után - Kína lesz a harmadik olyan ország, amely önerőből embert küldött a kozmoszba. Kínai ember egyébként még sosem járt az űrben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Ronaldinho is koronavírusos

Ronaldinho is koronavírusos