Tetszett a cikk?

Golyó általi halálra ítélte csütörtökön egy indonéz bíróság Mukhlast, azaz Ali Ghufront, mert meghatározó szerepet játszott a Bali szigetén tavaly elkövetett véres merénylet kivitelezésében.

Mukhlas, a Dzsemája Iszlámia délkelet-ázsiai terrorszervezet műveleti főnöke adta meg a végső felhatalmazást a 2002 októberében végrehajtott támadásra, amelyben 202 személy vesztette életét. A jelenleg 43 éves férfi a bali merénylet ügyében indított bírósági eljárások harmadik vádlottja, akire a legsúlyosabb büntetést szabták ki: bűnösnek találták a terrorista akció kitervelésében, ezért golyó általi halálra ítélték. Rajta és a másik két halálra ítélten kívül összesen tizenhat személyt állítottak bíóság elé. Rájuk hét évtől életfogytig tartó börtönbüntetést szabtak ki. További tizenkét feltételezett terroristák tartanak fogva, akik ellen hivatalosan még nem emeltek vádat.
A hírügynökségi beszámoló szerint a tárgyalás során Mukhlas elismerte, hogy ő volt az al-Kaidával kapcsolatban álló terrroszervezet operatív vezetője. A terrorista vezető a tárgyaláson nem mutatott megbánást, nyugodtan fogadta az ítéletet, és közölte: fellebbezést nyújt be. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

„Én 56-ban is vonultam, 89-ben is vonultam, most az unokáimért vonulok” – videó a pénteki SZFE-tüntetésről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív