Tetszett a cikk?

Megtiltották az alkoholos italok árusítását a cseh képviselőházban, mert egy ellenzéki képviselő a múlt héten úgy berúgott, hogy képtelen volt részt venni több fontos szavazáson.

Petr Kott, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) képviselője elismerte ugyan, hogy "megivott négy-öt féldecit", de határozottan tagadja, hogy részegség miatt hiányzott a múlt pénteki szavazásról. A polgári demokraták a botrány kapcsán lemondásra szólították fel Kottot, ő azonban erre nem hajlandó, mandátumát pedig senki sem veheti el. Az ODS erre jelezte: a jövő héten Kottot mindenképpen kizárják a képviselői csoportból. Kott közölte, hogy jobboldalinak tartja magát, s nem megy át a kormányzó baloldalhoz, a kormánykoalíció jobboldali pártjával, a Szabadság Unió-Demokratikus Unióval (US-DEU) azonban el tud képzelni valamiféle együttműködést. A 200 tagú cseh képviselőházban nagyon szoros az erőviszony: a kormányoldalnak 101, az ellenzéknek 99 képviselője van. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

"A Huawei titkos fegyvere" lehet ez az új chip

A Toshiba teljesen felhagy a számítógépes üzlettel

A Toshiba teljesen felhagy a számítógépes üzlettel

Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár

Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár