Tetszett a cikk?

A svéd kormányfő pénteken Laila Freivaldsot nevezte ki a múlt hónapban meggyilkolt külügyminiszter asszony, Anna Lindh helyére. Laila Freivalds két alkalommal állt már az igazságügyi tárca élén.

Göran Persson svéd kormányfő pénteken külügyminiszterré nevezte ki Laila Freivaldsot, aki a múlt hónapban egy bevásárlóközpontban meggyilkolt Anna Lindh-et követi a tárca élén.
Az új külügyminiszter 1942-ben született Rigában, jogász végzettségű, s korábban már két alkalommal, 1988-89 és 1994-2000 között vezette az igazságügyi tárcát. Göran Persson szerint a külügyminiszteri tisztségre azért Freivalds asszony a legalkalmasabb, mert szaktudása hasznosnak bizonyulhat majd az EU-tagállamok Rómában kezdődő kormányközi konferenciáján.
Laila Freivaldsnak 2000-ben le kellett mondania az igazságügyi tárca vezetéséről, azt követően, hogy a piaci árnál olcsóbban vásárolta meg azt a stockholmi bérelt lakását, amiben lakott. Az ügylet - jóllehet törvénybe nem ütközött - ellentétben volt pártja, a Szociáldemokrata Párt szabályzatával. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar 14 évesek több mint felének van mobilinternet a telefonján

A magyar 14 évesek több mint felének van mobilinternet a telefonján

Egri János: „Ha nem 18 órában menne a propaganda, csak 12-ben, máris volna hat óra jó műsorokra”

Egri János: „Ha nem 18 órában menne a propaganda, csak 12-ben, máris volna hat óra jó műsorokra”

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk

Íme Balu, az 1150 lóerős új magyar versenykamion – körbefotóztuk