Tetszett a cikk?

Szerda éjjel lefújta sztrájkját a döntő fontosságú mérkőzés előtt álló angol labdarúgó válogatott. A sztrájkot Rio Ferdinand játékjogának felfüggesztése miatt szavazták meg 24 órával korábban. A Törökország ellen készülő keret éles hangú nyilatkozatban ítélte el a futballszövetség (F.A.) eljárását. Sven-Göran Eriksson szakvezető kiállt játékosai mellett a szövetséggel szemben.

A sorsdöntő szombati törökországi EB-selejtező előtt álló csapat tagjai előző este egyöntetűen a sztrájkra szavaztak arra az esetre, ha az F.A. nem helyezi vissza jogaiba Rio Ferdinandot, a Manchester United és a válogatott védőjét.
A világ legdrágább védőjének nevezett, 30 millió fontért (11 milliárd forintért) igazolt, heti 100 ezer fontot (37 millió forintot) kereső Rio Ferdinand válogatottbeli szereplését azért tiltotta meg az F.A., mert a játékos egy szeptember végi klubmérkőzés után nem jelent meg az előírt doppingvizsgálaton. Később pótolta a mulasztást, és az eredmény negatív lett. Ferdinand a késést azzal indokolta, hogy éppen költözködött, és elfelejtette az időpontot.
A sztrájkkészültség meghirdetése után, szerdán tárgyalások folytak a csapat angliai edzőtáborában a játékosok és az F.A. képviselői között. Az angol szövetség sajtófőnöke még szerdán kora este is azt jelentette be a sajtónak, hogy nem született megállapodás, és megtörténhet, hogy a válogatott nem áll ki Törökország ellen. Ez esetben angolokat kizárták volna az EB-küzdelmekből. Éjel azonban megegyezés született: a szövetség vezérigazgatója bejelentette, hogy a válogatott el fog utazni az isztambuli mérkőzésre.
Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott svéd szakvezetője a sajtótájékoztatón óvatosan ugyan, de egyértelműen értésre adta, hogy a játékosokkal rokonszenvezik az F.A. ellenében, mondván: az eset megmutatta, hogy a csapat mennyire egységes társulattá kovácsolódott. Az éjszakai sajtótájékoztató után a 24 tagú válogatott keret játékosai saját külön nyilatkozatot tettek közzé, amelyben súlyosan elítélik az F.A. eljárását. A példátlan nyilatkozat szerint a szövetség nemcsak az egyik játékost, de az egész válogatottat és szakvezetőjét is "nagyon csúnyán cserben hagyta". A játékosok szerint az F.A. úgy fosztotta meg Ferdinandot a játékjogtól, hogy előtte semmilyen fegyelmi döntést nem hozott a védő ellen.
Burkoltan kilátásba helyezték, hogy az ügynek nincs vége, mondván: "a törökországi mérkőzés utánig" nem adnak ki több nyilatkozatot az esetről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?

A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?

Tizenegy rész után véget ér a Halálos iramban-széria

Tizenegy rész után véget ér a Halálos iramban-széria

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe

Pont öt évvel ezelőtt érkezett meg Marty és a Doki a jövőbe