Tetszett a cikk?

Pokolgép robbant egy gépkocsiban a főváros észak-keleti kerületének egyik rendőrőrse közelében csütörtök délelőtt. A támadásban hírek szerint két rendőr és öt polgári személy vesztette életét. Bagdadban csütörtökön ismeretlen tettesek meggyilkoltak egy spanyol diplomatát.

A Reuters szerint a merényletet Bagdad síita muzulmán övezetében követték el. Az AP hírügynökség szerint a bombát egy fehér oldsmobil autóba rejtették, amelyet vezetője a rendőrörs kapuját attörve juttatta be az örs területére. A BBC jelentése szerint a robbanás akkor történt, amikor a rendőrök reggeli gyülekezőre sorakoztak fel az intézmény udvarán.
Meggyilkoltak egy spanyol diplomatát csütörtökön az iraki fővárosban. A hírt a spanyol külügyminisztérium is megerősítette az AFP-nek. A madridi El Pais című lap bagdadi tudósítója úgy nyilatkozott a Cadena Ser spanyol kereskedelmi rádiónak, hogy a diplomatát géppisztoly-sorozattal ölték meg. A merénylők ugyanazt a módszert alkalmazták, mint két héttel ezelőtt Akila al-Hásimi, az iraki kormányzótanács egyik tagja ellen. Az áldozat José Antonio Bernal Gomez katonai attasé volt, a spanyol légierő őrmestere, a spanyol katonai hírszerzés tagja, aki a spanyol védelmi minisztérium közlése szerint az amerikai-brit invázió idején is Irakban tartózkodott.
A diplomata a második spanyol, akit megöltek Irakban a háború befejezése óta. Augusztus 19-én az ENSZ-misszión szolgálatot teljesítő Manuel Martin Oar sorhajókapitány vesztette életét az ENSZ bagdadi főhadiszállása, a Canal Hotel elleni merényletben. Spanyolország, amely az Egyesült Államok támogatója a háború kitörése óta, mintegy 1250 fős katonai kontingenst állomásoztat Irakban Diváníja és Nedzsef között, lengyel parancsnokság alatt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál

Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál

Munkásszállás, albérleti támogatás, üzleti utazás: milyen költséget jelent a munkavállaló lakhatása?

Munkásszállás, albérleti támogatás, üzleti utazás: milyen költséget jelent a munkavállaló lakhatása?

Magyar kapcsolatai is vannak a leggazdagabb oroszországi üzletembernek

Magyar kapcsolatai is vannak a leggazdagabb oroszországi üzletembernek