Tetszett a cikk?

George Bush amerikai elnök csütörtökön újra védelmébe vette az Irak elleni háborút, azokra a bírálatokra reagálva, amelyek megkérdőjelezik a hadművelet indokának hitelét.

A Nemzeti Gárda tagjai és tartalékosai előtt elmondott portsmouth-i beszédében az amerikai elnök elmondta: nem kétséges, hogy - noha még nem találtak tömegpusztító fegyvert Irak területén - Szaddám Huszein megbuktatott iraki elnök nem tett eleget az ENSZ határozatának, amely Irakot tömegpusztító fegyvereinek bejelentésére és megsemmisítésére kötelezte. Bush elnök "csalónak" és "őrültnek" nevezte Szaddám Huszeint, s úgy véli: helyes volt katonai erővel fellépni ellene. Az elnök szerint a terrorizmus elleni harcban elért sikerek ellenére a veszély még nem múlt el, Amerikának csak egy választása van: végig kell vívnia ezt a háborút, amelyben Irak a központi hadszíntér.
Az amerikai kormány a héten ellentámadásba lendült, hogy megcáfolja azokat a bírálatokat, amelyek szerint eltúlozta az iraki tömegpusztító fegyverekről szóló hírszerzési értesüléseket, és nem készült fel a háború utáni helyzet kezelésére. Colin Powell külügyminiszter kedden a The Washington Postba írt cikket, szerdán Condoleezza Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó mondott beszédet Chicagóban, pénteken pedig a hírek szerint Dick Cheney alelnök fogja ostorozni az iraki politika bírálóit. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Radar360: Normál tanrenddel számol a kormány

Soros György: Bizakodó vagyok, hogy Trump csak átmeneti jelenség

Soros György: Bizakodó vagyok, hogy Trump csak átmeneti jelenség

Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén

Bolgár ellenzéki vezető: a bolgár állami maffia az EU lélegeztetőgépén