Tetszett a cikk?

Pénteken Kínában hivatalosan is bejelentették, hogy október 15. és 17. között útnak indítják az ország első asztronautáját.

Az első kínai gyártású űrhajó, a Sencsou 5, vagyis az "Isteni Hajó" utasa a tervek szerint 14-szer kerüli meg a Földet, mielőtt leszáll egy előre kijelölt területen. Az ázsiai ország kormánya egyelőre nem közölte, hány űrhajóst lőnek fel. A pekingi vezetés elképzelései szerint egy sikeres kilövés nagyszerűen jelképezné a kommunista Kína modernizálódását.
A terv megvalósulása esetén a volt Szovjetunió és az Egyesült Államok után Kína lenne a világon a harmadik ország, amely önállóan embert küld az űrbe.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár

Éledezik a hazai idegenforgalom, de külföldi turisták nélkül csak félig teli a pohár

Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Marabu Féknyúz: Ennyit az üdülésről

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső