Tetszett a cikk?

Az előzetes tervekkel ellentétben nem vesz részt az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) a malajziai Putrajayában csütörtökön kezdődő csúcstalálkozóján Kofi Annan, az ENSZ főtitkára. A találkozó legfőbb témája az iraki helyzet megítélése.

A szervezet egy magát megnevezni nem kívánó illetékese kedden úgy nyilatkozott, hogy Annan részvételének lemondásáról faxon tájékoztatták őket, de a döntést nem indokolták semmivel sem. Annan a múlt szombaton már lemondott egy háromnapos indiai látogatást. Egy ENSZ-tisztviselő akkor azzal indokolta a döntést, hogy a főtitkárnak igen sűrű a programja az Irak jövőjéről szóló biztonsági tanácsi határozattervezet kidolgozása miatt.
Az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) tegnap kezdődő konferenciáját – amelyen ötvenhét ország külügyminiszterei tanácskoznak – csütörtökön csúcsértekezlet váltja fel, melynek során a legfőbb állami vezetők tárgyalnak majd. A csúcsra várják Vlagyimir Putyin orosz és a Gloria Macapagal Arroyo Fülöp-szigeteki elnököt is.
A találkozó legfőbb témája az iraki helyzet megítélése. A szervezet főtitkára, Abdelvahid Belkeziz nyitónyilatkozatában sürgette, hogy minél előbb vonják ki Irakból a megszálló erőket és adják az ENSZ kezébe az ország újjáépítésének lehetőségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gödi polgármester: Maradok, addig sem tudnak a közpénzmosással foglalkozni

Gödi polgármester: Maradok, addig sem tudnak a közpénzmosással foglalkozni

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől

A saját apja rabolt el egy kétéves kisfiút az édesanyja mellől