Tetszett a cikk?

Öngyilkos merénylő robbantotta fel autóját kedden Bagdadban a török nagykövetség épületénél, ahol három ember - két iraki rendőr és a külképviselet egyik munkatársa - sebesült meg, az elkövető életét vesztette. Törökország a múlt héten jelentette be, hogy csapatok küldésével segít a szomszédos ország helyzetének stabilizálásában.

Az első hírügynökségi jelentések még két halálos áldozatról és nyolc sebesültről szóltak. A gépkocsiba rejtett pokolgép a nagykövetség kapujától 500 méternyire robbant fel. Szemtanúk szerint az autót vezető öngyilkos merénylő megpróbálta áttörni a kerítést. A detonációban beomlott a külképviselet falkerítésének egy szakasza, és az épület ablakai kitörtek. A nagykövetség környékét amerikai katonák és iraki rendőrök lezárták.
Szemtanúk arról számoltak be, hogy az autó megkísérelte áttörni a kerítést. Amerikai katonák és iraki rendőrök lezárták a diplomáciai képviselet épületének környékét. Újságírókat sem engedtek a közelbe. Három napon belül ez volt a második halálos autórobbanás Bagdadban. A CNN szerint az első robbanást még több detonáció követte ugyanabban a körzetben.
Az ankarai törvényhozás a múlt héten hagyta jóvá a tízezer fős török katonai kontingens Irakba vezényléséről beterjesztett kormányindítványt; Törökország a NATO-szövetséges Egyesült Államok kérésére közreműködne a rend és a stabilitás helyreállításában. A török katonai szerepvállalást ellenzi a bagdadi kormányzótanács és az észak-iraki kurdok. A törököké lesz Irakban az első olyan jelentős csapatkontingens, amely muzulmán országból érkezik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia

Karácsony: Van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia

A viharok elvonulnak, marad az egész napos eső

A viharok elvonulnak, marad az egész napos eső

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat

Csökkentenék a fényszennyezést Németországban, hogy védjék a rovarokat