Tetszett a cikk?

Japán 1,5 milliárd dollár értékű segélyben részesíti Irakot a közeljövőben - jelentették be szerdán Tokióban néhány nappal George W. Bush amerikai elnök tokiói látogatását megelőzően.

Az iraki infrastruktúrának és a biztonságnak a javítását szolgálják a segélyek, amelyeket egyebek között az elektromos hálózatnak, a vízellátásnak a javítására, oktatási és foglalkoztatási célokra szánnak. Fukuda Jaszuo kormányszóvivő kijelentette, hogy az iraki segélycsomag finanszírozására nem terveznek kormánykötvények kibocsátását.
Bush elnök pénteken tárgyal Koizumi Dzsunicsiro miniszterelnökkel és megbeszéléseik egyik fő témája lesz az iraki újjáépítéshez nyújtandó japán segítségnek és esetleg japán katonák kiküldésének kérdése. November 9-én általános választásokat rendeznek Japánban, ezzel is összefüggésben áll, hogy Koizumi és a japán kormánypárt ódzkodik Washington erőteljes támogatásától és katonák kiküldésétől, hiszen a japán választók nem néznék jó szemmel, ha csapatokat küldenének Irakba, ahol szinte mindennaposakká váltak a terrorista cselekmények. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt az Iszlám Állam egyik kémfőnöke

Meghalt az Iszlám Állam egyik kémfőnöke

Belefulladt egy magyar fiatal a tornai halastóba

Belefulladt egy magyar fiatal a tornai halastóba

"Egy tavat nem lehet megvenni, reméljük" - videós riport a Velencei-tóról

"Egy tavat nem lehet megvenni, reméljük" - videós riport a Velencei-tóról