Tetszett a cikk?

Jövő év júniusában rendezné meg az elnök- és parlamenti választásokat a palesztin kormány - közölte kedden Rámalláhban Száeb Erekát, az Izraellel folytatott tárgyalások minisztere. A választásokat eredetileg idén januárban rendezték volna, akkor azonban az izraeli megszállásra hivatkozva elhalasztották.

A közel-keleti béketervet kidolgozó kvartett - az Egyesült Államok, Oroszország, az ENSZ és az Európai Unió – is követeli a választásokat, részben mert a palesztin önkormányzat reformját a válság megoldásának és az előrelépés egyik feltétellének tartja. A négy ország közül Izrael és az Egyesült Államok már nem tekinti tárgyalópartnernek Jasszer Arafat palesztin elnököt, és vezetőváltást sürget.
A Fatah mozgalom, az Arafat vezette Palesztinai Felszabadítási Szervezet legerősebb csoportja egyedül Arafatot indítja az elnökválasztáson - mondta Nabíl Saat külügyminiszter. A Bir Zeit egyetem felmérése szerint Arafat a szavazatok 60 százalékára számíthat, 1996-ban a voksok 85 százalékával aratott győzelmet. Ellenjelöltként mostanáig a ciszjordániai Dzsenínből származó, jelenleg Franciaországban élő Szám Nazal 41 éves pszichológus és a nábluszi Abdul Szattár Kasszem 53 éves politológus jelentkezett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam

Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam

Kalasnyikovval és lőszerekkel mászott be három tizenéves Donald Trump nyaralójának kertjébe

Kalasnyikovval és lőszerekkel mászott be három tizenéves Donald Trump nyaralójának kertjébe