Tetszett a cikk?

Egy amerikai diplomáciai konvoj ellen követtek el öngyilkos merényletet szerdán Gázában, a robbantásban négyen meghaltak. Jasszer Arafat elítélte a merényletet.

Egy vagy több robbanószerkezet léptetett működésbe egy öngyilkos merénylő a Gázai övezetet észak-déli irányban átszelő főútvonal közelében, egy Izraelbe tartó átkelőnél található benzinkútnál. A robbanás akkor következett be, amikor egy amerikai diplomáciai konvoj a helyszínre érkezett. A merényletben négyen vesztették életüket, az áldozatok valószínűleg amerikaiak.
Az izraeli rádió arról számolt be, hogy a merénylet következtében négy amerikai biztonsági őr halt meg, szemtanúk szerint viszont három amerikai vesztette életét. Legalább egy ember meg is sebesült. Amerikai források - korábbi izraeli jelentéseket cáfolva - közölték, hogy John Wolf az Egyesült Államok közel-keleti megbízottja nem utazott a konvojjal. A robbantásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.
Jasszer Arafat palesztin elnök a legnagyobb határozottsággal elítélte az amerikai diplomáciai konvoj ellen elkövetett merényletet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen megújította szolgáltatásait a Vodafone, itt az 1000 Mbit/s internet és a Vodafone TV

Teljesen megújította szolgáltatásait a Vodafone, itt az 1000 Mbit/s internet és a Vodafone TV

Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

Kezdenek visszatérni az utasok a fapados légitársaságokhoz

A járvány sem állította le a kormányközeli gazdagok magánrepülőzését

A járvány sem állította le a kormányközeli gazdagok magánrepülőzését