Tetszett a cikk?

Életfogytig tartó börtönre ítéltek csütörtökön Indonéziában egy szélsőségest, aki segítette és pénzelte a Bali szigetén egy évvel ezelőtt végrehajtott terrortámadást.

A 34 éves Hutuma Pamungkas - álnéven Mubarak - az Afganisztánban kiképzett terrorista ellen az volt a vád, hogy részt vett a 2002. október 12-én végrehajtott, 202 halálos áldozatot követelő merényletet előkészítő tanácskozásokon. A bankszámláján lévő pénzből később felhasznált vegyi anyagokat és kisteherautót vásároltak - utalt rá jelentésében az AP amerikai hírügynökség. Mint a bíró az ítélet indokolásában megállapította, Mubarak a törvény szerint bűnös a terrorcselekmény kitervelésében.
A bíróság eredetileg halálbüntetésre gondolt, de a vádlott beismerő vallomását és a tárgyaláson mutatott megbánását követően az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása mellett döntött - közölte a testület elnöke. Mubarak védői még gondolkodnak azon, hogy fellebbezzenek-e. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Melyik böngésző mennyire népszerű?

Melyik böngésző mennyire népszerű?

Legalább öten meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban

Legalább öten meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban

A budapestiek kétharmada ritkábban BKV-zik a járvány kitörése óta

A budapestiek kétharmada ritkábban BKV-zik a járvány kitörése óta