Tetszett a cikk?

A januári súlyos metróbaleset után péntek éjjel ismét kisiklott a londoni földalatti egyik szerelvénye, amelynek utasait az alagútból kellett kimenteni, ezúttal azonban nem történt sérülés.

A baleset a Piccadilly metróvonal nyugati szakaszán, a Hammersmith állomás előtt történt; az állomásra beérkező szerelvény utolsó, még az alagútban lévő kocsija siklott ki, miután - az első szakvélemények szerint - eltört alatta az egyik sínszál. A tűzoltóknak 76 utast kellett kisegíteniük az elakadt vagonból.
A forgalom mindkét irányban leállt a Piccadilly vonalon a nyugat-londoni Acton Town és a Hyde Park Corner között, vagyis körülblül tíz kilométeres szakaszon, hatalmas fennakadást okozva a péntek késő esti csúcs idején.
Az elágazásaival együtt 60 kilométer hosszú Piccadilly a 12 londoni metróvonal közül az egyik legzsúfoltabb; fővonala a Heathrow repülőteret köti össze a belvárossal, illetve az észak-londoni elővárosokkal.
A 400 kilométeres londoni metróhálózat biztonságosságát már évek óta megkérdőjelezik a szakértők, jóllehet az üzemeltető London Underground továbbra is a legbiztonságosabb tömegközlekedési eszközök közé sorolja a földalattit.
A legutóbbi súlyos baleset januárban történt, amikor egy szerelvény, amelyen 800-an utaztak, a Central metróvonal Chancery Lane-i állomása előtt kisiklott, és több kocsija a falnak csapódott. Kisebb tűz is keletkezett a kisiklás után. A roncsok közül 32 súlyos sérültet mentettek ki, és hosszú hónapokra lezárták a City pénzügyi központját kiszolgáló vonalat. A vizsgálat azt állapította meg, hogy az egyik kocsi aljáról a rögzítőelemek anyagfáradása miatt egyszerűen leesett a fél tonnás sebességváltó- és motorblokk, amely a kerekek alá került. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letarolta a vihar Bács-Kiskunt

Letarolta a vihar Bács-Kiskunt

Joe Biden a saját házából bejelentkezve fogja elfogadni az elnökjelöltséget

Joe Biden a saját házából bejelentkezve fogja elfogadni az elnökjelöltséget

Hoppál azt mondja, a beosztottjánál pattant el a húr és ő senkiházizott a Facebookon

Hoppál azt mondja, a beosztottjánál pattant el a húr és ő senkiházizott a Facebookon