Tetszett a cikk?

Az Európa legjobb labdarúgócsapatait tömörítő G-14 nevű szervezet tagjai kompenzációt kérnek a Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetségtől azért, mert játékosaikat elengedik a világ-, illetve az Európa-bajnokságra. A FIFA elnöke szerint a G-14 "rossz ajtón kopogtat", mert a nemzeti szövetségekhez kellene fordulnia.

A G-14 közleménye összeget is említ: a FIFA-tól 2 milliárd, az UEFA-tól egymilliárd svájci frankot várnak összesen. Az érintett klubok képviselői madridi megbeszélésükön megegyeztek abban is, hogy mielőbbi tárgyalásokat kezdeményeznek az illetékesekkel.
Joseph Blatter FIFA-elnök viszont kijelentette: a G-14 "rossz ajtón kopogtat", mert a nemzeti szövetségekhez kellene fordulnia. "A FIFA által szervezett vb-re és annak selejtezőjére az országos szövetségek kapnak meghívást, és a résztvevőket anyagilag is bőségesen jutalmazzuk. Akik a pénzt kapják, azok döntik el, miként osztják el" - mondta Blatter.
A G-14-ben eredetileg a Real Madrid, az FC Barcelona, a Manchester United, a Liverpool, a Juventus, az AC Milan, az Internazionale, a Bayern München, a Borussia Dortmund, az Olympique Marseille, a Paris Saint-Germain, az Ajax Amsterdam, a PSV Eindhoven és az FC Porto kapott helyet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maruzsa szerint az őszi szünetben minden gyereknek otthon kellene maradnia

Maruzsa szerint az őszi szünetben minden gyereknek otthon kellene maradnia

"Megharcolta" a magyar kormány: megegyeztek az EU-tagállamok a közös agrárpolitikáról

"Megharcolta" a magyar kormány: megegyeztek az EU-tagállamok a közös agrárpolitikáról

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás

Több vonatot is érint a hétvégi óraátállítás