Tetszett a cikk?

F-16-os izraeli harci gépek rakétákkal lőttek hétfőn egy házat Gázában, mert izraeli értesülés szerint palesztin fegyvergyár működött az épületben. Eközben az izraeli hadsereg alakulatai nagyszabású akciót indítottak azoknak a palesztin fegyvereseknek a felkutatására, akik megöltek három izraeli katonát a ciszjordániai Ein-Jabrud faluban.

Legkevesebb hét személy, köztük egy gyermek és egy asszony sérült meg a gázai légi csapások következtében. A rakétákkal lőtt épület nagyrészt romba dőlt. Az első jelentések arról szóltak, hogy az Iszlám Dzsihád palesztin szervezet egyik vezetőjének, Abdullah Saminak a házát érte támadás. Az Iszlám Dzsihád azonban közölte, hogy nem Sami otthonát találták el, hanem egy 200 méterrel távolabb álló, épülőfélben levő házat.
Az Iszlám Dzsihád szóvivője szerint Saminak nem történt baja. Ő és családja állítólag már régebben elhagyta otthonát, mert számolt az izraeli légicsapás eshetőségével. Az izraeli hadsereg kevéssel később kiadott közleménye szerint nincs szó a cél elhibázásáról, hiszen eleve nem Sami háza volt a célpont, hanem egy palesztin fegyvergyárként használt épület.
Közben az izraeli hadsereg kijárási tilalmat rendelt el, és nagyszabású keresőakciót indított a Jordán folyó nyugati partján, a Rámalláh közelében fekvő Ein-Jabrud faluban azoknak a palesztin fegyvereseknek a kézre kerítésére, akik rajtaütöttek vasárnap este egy izraeli katonai járőrosztagon. A támadás végrehajtójaként a Jasszer Arafat palesztin elnök Fatah szervezetéhez kötődő al-Aksza Mártírjainak Brigádjai jelentkezett. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Szabadulhatnak Ronaldinhóék

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Nem volt elég biztonságos az étel, egy ideig nem üzemelt a Theo Papa

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó

Aligha létezik ennél szigorúbb lakókocsi, autó kombó