Tetszett a cikk?

Megállapodásra jutottak az iráni atomszakértők a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) képviselőivel egy "kölcsönös egyezményről", amely utat nyit afelé, hogy Teherán elfogadja atomlétesítményeinek és nukleáris tevékenységének fokozott ellenőrzését.

A nemzetközi közösség hónapok óta nyomást gyakorol Iránra, hogy írja alá az atomsorompó-szerződés kiegészítő jegyzőkönyvét, amellyel elfogadja, hogy a NAÜ előzetes bejelentés nélkül tarthasson ellenőrzést az ázsiai ország nukleáris létesítményeiben.
Ali Akbar Szalehi, Irán NAÜ-képviselője szerint a tárgyalások során kiiktatták a szöveg kétértelműségeit és "eloszlattak minden lehetséges félreértést". A NAÜ-képviselő hangsúlyozta, hogy Irán fő célja szuverenitásának, stratégiai és katonai titkainak megőrzése volt. Szalehi elmondta: következtetéseit most felettesei elé terjeszti, s ezt követően dől el, hogy Irán új tárgyalásokat kér vagy a megállapodás alapján cselekszik.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség október 31-éig adott ultimátumot arra, hogy az iszlám köztársaság tegye lehetővé az ügynökség korlátlan hozzáférését minden iráni atomlétesítményhez és az iráni nukleáris tevékenységgel kapcsolatos összes információhoz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony a második hullámról: Készüljünk a legrosszabbra

Karácsony a második hullámról: Készüljünk a legrosszabbra

Örömlányok tüntetnek Németországban a koronavírus-korlátozások ellen

Örömlányok tüntetnek Németországban a koronavírus-korlátozások ellen

Radar360: Komoly tüntetések Minszkben és Bejrútban

Radar360: Komoly tüntetések Minszkben és Bejrútban