Tetszett a cikk?

Nem hajlandó lemondani tisztségéről a homoszexualitása miatt támadott Gene Robinson leendő New Hampshire-i püspök.

Mindig is voltak meleg püspökök, a különbség mindössze annyi, hogy én nyíltan vállalom homoszexualitásomat - idézte a Kathpress katolikus hírügynökség hétfőn Robinsont, aki Manchesterben egy istentisztelet alkalmából nyilatkozott. Az 56 éves egyházi méltóság hozzátette: a püspöki hivatalt Istentől kapott megbízatásnak tekinti.
Robinsont idén nyáron választották az egyesült államokbeli New Hampshire-i egyházi kerület püspökévé. Felszentelése, amely az anglikán egyház ortodox nézeteket valló világuniója szerint egyházszakadást idézhet elő, november 2-án lesz. A világ 70 millió anglikán hívőjét képviselő vallási vezetők múlt héten Londonban tartott kétnapos válságértekezletükről kiadott nyilatkozatukban úgy vélekedtek: Robinson püspökké szentelése veszélybe sodorhatja az anglikán egyházak világegységét. Az anglikán egyház említett szervezetén kívül mások is ellenzik Robinson püspökké választását. A dallasi egyházkerület az elmúlt hétvégén azt közölte: az anglikán egyház észak-amerikai szárnyának a döntése elleni tiltakozásul jótékony célra fordítja azt az átszámítva 500 ezer euróra rúgó összeget, amelyet eredetileg az egyházi vezetés támogatására szánt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Minden harmadik szállást a Balatonnál foglalták le a főszezonban

Minden harmadik szállást a Balatonnál foglalták le a főszezonban

A Mátrix valójában a transzneműség allegóriája a rendezői szerint

A Mátrix valójában a transzneműség allegóriája a rendezői szerint