Tetszett a cikk?

Harminc új bíborost - köztük Erdő Péter prímást - avatott fel II. János Pál pápa a vatikáni Szent Péter téren kedden kezdődött nyilvános konzisztórium keretében.

A pápaságának negyedszázados jubileumát ünneplő egyházfő szeptember végén hívta össze, immár kilencedik alkalommal a konzisztóriumot, s ekkor nevezte meg az új bíborosokat, egy kivételével, akinek nevét titokban tartja: "in pectore" - szívébe zártan őrzi.
Medgyessy Péter a kormány nevében üdvözölte Magyarország új bíborosát. A kormányfő üzenetében kiemeli:" büszke vagyok arra, hogy hazánkat – Paskai Lászlóval együtt – immár két honfitársunk is képviselheti a katolikus egyház legtekintélyesebb intézményében, a Bíborosi Kollégiumban". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Kilátó épül a Naplás-tónál

Kilátó épül a Naplás-tónál

Így alakítja át a New York-i ingatlanpiacot a koronavírus

Így alakítja át a New York-i ingatlanpiacot a koronavírus