Tetszett a cikk?

Irán várhatóan már szerdán átadja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) által kért, az országban végzett nukleáris tevékenységekre vonatkozó összes dokumentumot.

Ezt Irán NAÜ-képviselője jelentette be kedd este az IRIB állami televízió műsorában. Ali Akbar Szalehi azt mondta, hogy Mohamed el-Baradei NAÜ-főnöknek adják át a dokumentumokat, amelyek felölelik az elmúlt harminc évben Iránban folytatott összes nukleáris tevékenységet, beleértve a diákok által végzett kisebb teszteket is.
A német, a francia és a brit külügyminiszterrel folytatott tárgyalások után a teheráni vezetőség belegyezett vitatott urándúsító programjának felfüggesztésébe és az atomsorompó-szerződés kiegészítő jegyzőkönyvének aláírásába, amely kötelezi arra, hogy tegye lehetővé a NAÜ ellenőrei számára bármely atomlétesítményének előzetes bejelentés nélküli megszemlélését. Cserében az Európa segít Iránnak az atomenergia békés kiaknázásában.
Az iráni atomprogram világszerte elhintette azt a gyanút, hogy Teherán atomfegyver kifejlesztésére törekedhet. Szalehi hangsúlyozta, hogy Irán csak átmenetileg állítja le az urándúsítást és a használt fűtőelemek újrafeldolgozását, mert látni akarja, vajon betartja-e Európa ígéreteit. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

A vírus állította meg a győri kézilabdásokat

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé