Tetszett a cikk?

Egy amerikai katona meghalt, öt megsebesült hétfőn Irakban egy járőrosztagot ért támadás következtében - közölték amerikai katonai forrásból.

Az Irakban állomásozó amerikai erők parancsnoksága úgy tájékoztatott: ismeretlenek házi készítésű pokolgéppel merényletet követtek el a 82-es számú légi szállítású hadosztály Fallúdzsa közelében járőröző 30 fős egysége ellen, majd kézifegyverekből tüzet nyitottak a katonákra. A támadásban egy amerikai meghalt, öten megsebesültek. Ezt követően a rajtaütés elkövetőit kereső amerikai egységek megrohamoztak egy mecsetet, és őrizetbe vettek három iraki állampolgárt. A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt jelentette: a támadást követő tűzharcban, amely fél órán át tartott, két polgári személy életét vesztette és négyen megsebesültek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon is lelassult kicsit a net a karanténidőszak alatt

Magyarországon is lelassult kicsit a net a karanténidőszak alatt

Másként alakulhatott ki a Mars felszíne, mint eddig gondoltuk

Másként alakulhatott ki a Mars felszíne, mint eddig gondoltuk

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe