Tetszett a cikk?

A dél-kaliforniai erdőtüzek vasárnap tovább terjedtek, és már legalább 14 halálos áldozatot szedtek.

Vasárnap estig 650 ház vált martalékává a lángoknak, amelyek húszezer házat fenyegettek összesen mintegy 80 ezer hektáron. Az erős, forró szelek tovább fújták a lángokat Los Angeles elővárosai felé. A szelek csillapulása hétfő estére várható.
Kalifornia különböző településein mintegy 12 ezer házat kellett kiüríteni. Ugyancsak kiürítettek számos hivatali épületet, egyetemet, valamint a Los Angeles melletti légi ellenőrzési központot és néhány kaszinót az indián rezervátumokban.
A mexikói határ menti San Diego megyéből legalább 11 halálos áldozatról adott számot Bill Kolender seriff. Négy ember autójában halt meg, a lángok elől menekülve, ketten a lakójárművükben vesztették életüket. Hárman gyalogszerrel menekültek, de a lángok elérték őket. Két ember közvetlenül kórházba szállítás után halt meg.
Gray Davis leköszönő kaliforniai kormányzó hivatala folyamatosan tájékoztatta a tűzvészről Arnold Schwarzenegger megválasztott kormányzót, aki novemberben foglalja el posztját. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Alig fogyaszt valamit: kipróbáltuk az új hibrid Toyota Yarist

Alig fogyaszt valamit: kipróbáltuk az új hibrid Toyota Yarist

A mentők diszpécsere segített egy fuldokló csecsemőn

A mentők diszpécsere segített egy fuldokló csecsemőn